Αρχική Υπουργεία Πλακιωτάκης: Μετά τις 20 Αυγούστου οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα

Πλακιωτάκης: Μετά τις 20 Αυγούστου οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο θέμα της κρουαζιέρας αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα με βάση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους επιβάτες και τα πληρώματα των κρουαζερόπλοιων εξέδωσε τις δικές της εθνικές οδηγίες και είναι έτοιμη να υποδεχθεί κρουαζιερόπλοια.

Μιλώντας στην ΕΤ-1, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένες ξένες εταιρείες να εκκινήσουν κρουαζιέρες στην Ελλάδα, ωστόσο εκτίμησε ότι αυτό θα μπορεί να γίνει μετά τις 20 Αυγούστου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι η κρουαζιέρα είναι μία διεθνής δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο κι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω του κορωνοϊού, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι ένας κλάδος που εξαρτάται πάντα από την αγορά.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι έτοιμη από πλευράς υγειονομικών πρωτοκόλλων να υποδεχθεί κρουαζιερόπλοια.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή των λοιμοξιολόγων προκειμένου να καθορίσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα λιμάνια, ώστε να μπορούν να τα προσεγγίσουν, αν το θελήσουν, κρουαζιερόπλοια με επιβάτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ