Αρχική Υγεία Πιστοποιητικό νόσησης: Τα βήματα για την επανέκδοσή του

Πιστοποιητικό νόσησης: Τα βήματα για την επανέκδοσή του

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η παράταση της ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης από τρεις σε έξι μήνες δίνει τη δυνατότητα σε όσους είχαν νοσήσει να επανεκδώσουν το υπάρχον πιστοποιητικό του

Μετά από νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε για τα μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μέσω του gov.gr  να κατεβάσουν εκ νέου το πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να εκδοθεί με νέα ημερομηνία λήξης και να το αποθηκεύσουν στη συνέχεια είτε στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού τους τηλεφώνου, είτε να τυπώσουν το έγγραφο και να το έχουν μαζί τους.

Αφού αυξάνεται η διάρκεια ισχύος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέσω του gov.gr στη σελίδα https://eudcc.gov.gr/start/ να κατεβάσουν εκ νέου το πιστοποιητικό νόσησης και να το αποθηκεύσουν είτε στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού τους τηλεφώνου, είτε να τυπώσουν το έγγραφο και να το έχουν μαζί τους.

  1. κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο,
  2. ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test).