Αρχική Ελλάδα Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Σε ποιες περιπτώσεις παρατείνεται η ισχύς τους

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Σε ποιες περιπτώσεις παρατείνεται η ισχύς τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την παράταση της ισχύς στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από (31/1) έως και (7/2), για όσους δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την τρίτη δόση εξαιτίας της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Υπουργός Υγείας:

«Όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση αλλιώς θα θεωρούνται ως ανεμβολίαστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Η κακοκαιρία, ανέφερε, στέρησε τη δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν γι’ αυτό και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι η παράταση κρίθηκε αναγκαία αφού η κακοκαιρία «Ελπίς» προκάλεσε την ακύρωση όλων των ραντεβού για εμβολιασμό το προηγούμενο διήμερο.

Έτσι όσοι πολίτες ακύρωσαν το ραντεβού που είχαν κλείσει για τρίτη δόση αυτή την εβδομάδα προκειμένου να ανανεώσουν την ισχύ του πιστοποιητικού τους και να μην θεωρούνται ανεμβολίαστοι από την αρχή του νέου μήνα εφόσον είχαν περάσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση, δεν θα μείνουν εκτεθειμένοι.