Με μια παρέμβαση μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην υπουργός Παιδείας και νυν υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε την ανακαίνιση περισσότερων από 426 σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

«Τον Σεπτέμβριο χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες θα φοιτήσουν στα σχολεία που τους αξίζουν. Ανακαινισμένα, βαμμένα, συντηρημένα, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις», αναφέρει στην  ανάρτησή τουμιλώντας για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» με το οποίο από τις 15 Ιουνίου, με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, μπαίνουν τα οικοδομικά συνεργεία σε 426 σχολεία της χώρας, που βρίσκονται σε 245 δήμους ανά την επικράτεια.

θα ανακαινιστούν περισσότερες από 426 σχολικές μονάδες, πολλές από αυτές, σε συστεγαζόμενα σχολεία.

Το στοίχημά μας, να φέρουμε το αύριο στο σήμερα. Να επενδύσουμε στα όνειρα, στις δυνατότητες, στις ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.

Τα έργα στα περισσότερα σχολεία αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν τον επόμενο αγιασμό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η περάτωσή τους προβλέπεται έως το τέλος Νοεμβρίου.

Όπως τόνισε, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, οι συμβάσεις έχουν ήδη υπογραφεί, και από τον Σεπτέμβριο του 2025, χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες θα φοιτήσουν σε σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους: ανακαινισμένα, βαμμένα, καλοσυντηρημένα και με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Μέχρι πριν από λίγους μήνες, ως υπουργός Παιδείας, έλεγα ότι δεν μπορεί δίπλα από έναν διαδραστικό πίνακα του 21ου αιώνα να κρέμεται ένας σοβάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πιερρακάκης.
Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», το οποίο χρηματοδοτείται με:

  1. 250 εκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο ταμείο
  2. 100 εκατομμύρια ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες
  3. ενώ με πρόσθετες ενισχύσεις, ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά πλέον τα 400 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Πιερρακάκη, πολλές από τις μονάδες που θα ανακαινιστούν αφορούν συστεγαζόμενα σχολεία, ενώ υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω χρηματοδότηση από δημόσιους πόρους, ώστε να καλυφθεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος των αναγκών.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε το αύριο στο σήμερα. Να επενδύσουμε στα όνειρα, τις δυνατότητες και τις ίσες ευκαιρίες όλων των παιδιών», κατέληξε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον της χώρας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις