Αρχική Διεθνή Pfizer: Πρόβλημα στις πρώτες ύλες – Θα διαθέσει 50 εκατ. δόσεις αντί...

Pfizer: Πρόβλημα στις πρώτες ύλες – Θα διαθέσει 50 εκατ. δόσεις αντί για 100

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εν αναμονή της έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, στις 10 Δεκεμβρίου, και από τον Ευρωπαϊκό στις 29 του ίδιου μήνα, η εταιρία φαίνεται πως αναθεωρεί τις προβλέψεις της.

Συγκεκριμένα, η Wall Street Journal, με δημοσίευμά της, στο οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, επισημαίνει, ότι πιθανόν η Pfizer θα έχει τη δυνατότητα να διανείμει μόνο τις μισές από τις δόσεις που προανήγγειλε, μέχρι το τέλος του 2020.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι από τις 100 εκατομμύρια δόσεις, που ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει, θα περιοριστεί στις μισές, δηλαδή στις 50 εκατομμύρια.

Πρόβλημα στο πρόγραμμα εφοδιασμού φαίνεται να έβαλε «φρένο» στο σχέδιο της εταιρείας.

«Η αύξηση στον εφοδιασμό πρώτων υλών διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο» δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer στην WSJ. «Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι το αποτέλεσμα της κλινικής δοκιμής καθυστέρησε κάπως σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Pfizer σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, να αντισταθμίσει το έλλειμμα αποστέλλοντας πάνω από ένα δισ. δόσεις του εμβολίου το 2021.