Αρχική Υπουργεία Πέτσας: Θα αυξηθούν στις 30.000 τα μοριακά τεστ

Πέτσας: Θα αυξηθούν στις 30.000 τα μοριακά τεστ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκάθαρο σήμα εφαρμογής των μέτρων, που είναι και το πρωταρχικό όπλο στην αντιμετώπισης πανδημίας, αλλά και για να διατηρήσει η χώρα μας το πράσινο χρώμα στον χάρτη του ECDC,  εξέπεμψε για ακόμη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece για τον μειωμένο αριθμό μοριακών τεστ που διενεργούνται στην κοινότητα τις τελευταίες ημέρες ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε:

«Οι πηγές από τις οποίες γίνονται τεστ είναι συγκεκριμένες: Είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και φυσικά είναι οι κινητές κλινικές και τα εργαστήρια στα οποία γίνονται τεστ. Μέσα στα Χριστούγεννα όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο κάποιος να πάει να κάνει τεστ σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο ρυθμός πραγματοποίησης τεστ θα επιστρέψει στο προσεχές διάστημα στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών:

«Συνεχίζουν τα τεστ και στα νοσοκομεία μας και στις κινητές μονάδες και μετά τα Χριστούγεννα στις μέρες που διανύουμε τώρα, θα αυξηθούν ξανά στο μέσο όρο που είχαμε συνηθίσει, δηλαδή στις 30.000 τεστ ημερησίως. Αυτό που έχει σημασία είναι ο ρυθμός θετικότητας. Γι’ αυτό στην εισαγωγική μου τοποθέτηση αναφέρθηκα σε μια πτώση του δείκτη θετικότητας, η οποία έφερε την Ελλάδα να πρασινίσει στο χάρτη του ECDC. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα το διατηρήσουμε και για το επόμενο χρονικό διάστημα. Και για να το διατηρήσουμε πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προσεκτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.