Αρχική Ελλάδα Πέτσας: Πριν δύο μήνες είχαμε 565 ΜΕΘ και τώρα έχουμε 813

Πέτσας: Πριν δύο μήνες είχαμε 565 ΜΕΘ και τώρα έχουμε 813

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην κρίση του κορωνοϊού, το μεταναστευτικό αλλά και την οικονομία αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Διανύουμε τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες. Η πλειονότητα των Ελλήνων επιδεικνύει συγκινητική συμμόρφωση με τα πολύ δύσκολα και πρωτοφανή μέτρα, που δεν έχουν επιβληθεί ξανά σε καιρό ειρήνης» τόνισε ο κ. Πέτσας, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι η κρίση του κορωνοϊού αντιμετωπίζεται εν μέσω τουρκικών προκλήσεων.

Αναφορικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Κινούμαστε σε τρεις άξονες. Ανάσχεση διασποράς του ιού, στήριξη του συστήματος υγείας και στήριξη της οικονομίας».

Παράλληλα, τόνισε πως πριν από δύο μήνες είχαμε 565 ΜΕΘ ενώ σήμερα 813 –συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών.

«Για να ενθαρρύνουμε τις δωρεές σε υγειονομικά είδη έχουμε απαλλάξει τις δωρεές από καταβολή ΦΠΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως είναι απολύτως ψευδή όσα ακούγονται και γράφονται για υπερτιμολογήσεις στις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.

«Τα όσα λέγονται ότι από 800 ευρώ η τιμή θα πάει στα 1.600 ευρώ για κάθε ΜΕΘ είναι ψευδέστατα» είπε ο κ. Πέτσας.

Για το μεταναστευτικό

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε fake news τα περί δημιουργίας 28 νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, ξεκαθαρίζοντας πως η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι οι υφιστάμενες.

«Εντός των ημερών έρχονται προκηρύξεις για ορισμό διοικητών και προσλήψεις προσωπικού» ανέφερε ο ίδιος.