Αρχική Υπουργεία Πέτσας: Οι γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους...

Πέτσας: Οι γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους στο σπίτι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Για να κερδίσουμε τον πόλεμο με την πρωτοφανή, παγκόσμια, υγειονομική και οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, χρειάζεται ομαδική δουλειά. Από κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην εισαγωγική τοποθέτησή του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Όπως σημείωσε, κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση έχουν συνεργαστεί στενά όλο αυτό το διάστημα, καθώς η σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες είναι διαφορετική. «Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα προστασίας ώστε τα σχολεία μας να παραμείνουν κυψέλη γνώσης κι όχι εστία διασποράς του κορωνοϊού» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ενώ το υπουργείο Παιδείας είναι αρμόδιο για τη νέα σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες, είναι εξαιρετικά σημαντικός και ο ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών και των δήμων, που, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, κάνουν ό,τι χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, από τη μέριμνα για το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, μέχρι την εξασφάλιση της αναγκαίας απολύμανσης και της διάθεσης όλων των αναλώσιμων υλικών, όπως μάσκες και αντισηπτικά.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα αστικά κέντρα. Ιδίως στην Αθήνα, μέχρι τις 31 Αυγούστου, με βάση την ανάλυση δεδομένων κινητικότητας του πληθυσμού – από τα διόδια, τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, καθώς και τις αστικές συγκοινωνίες – φαίνεται ότι περίπου το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας επέστρεψαν στην πόλη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε όλους τους γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους στο σπίτι. Και να φροντίσουν, «για το καλό όλης της οικογένειας», να μείνουν ασφαλείς περιορίζοντας τις επαφές τους με την ευρύτερη κοινότητα για τις επόμενες μέρες μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.