Αρχική Υπουργεία Πέτσας: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μείωση του ΕΝΦΙΑ

Πέτσας: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μείωση του ΕΝΦΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα μέτρα που θα ανακοινώσει το βράδυ του Σαββάτου από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αποκαλύπτοντας πως μεταξύ των εξαγγελιών θα περιλαμβάνονται μειώσεις στην εισφορά αλληλεγγύης, τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ – το ακριβές ύψος των οποίων θα προσδιοριστεί από τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας τόνισε πως θα περιλαμβάνουν μια δέσμη μέτρων για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας αλλά και μια δέσμη μεσοπρόθεσμων μέτρων με φοροαπαλλαγές.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας πως θα εστιάζεται στο τρίπτυχοεξοπλιστικά προγράμματαενίσχυση του στρατιωτικού προσωπικού και ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

«Άμεσα θα στεγαστούν όλοι»

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα στεγαστούν άμεσα όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που επλήγησαν από τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας.

Επεσήμανε δε, πως δεν έφτιαξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τη Μόρια.

«Τέτοιες ρητορικές ανήκουν σε περασμένους αιώνες»

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ –ότι δηλαδή η Ελλάδα θα γίνει «μεζές»- ο κ. Πέτσας τόνισε πως τέτοιες ρητορικές ανήκουν σε περασμένους αιώνες και πλέον δεν πείθουν ούτε το ακροατήριο εντός της Τουρκίας.

Συμπλήρωσε δε πως όσο η Άγκυρα συνεχίζει την ίδια τακτική των προκλήσεων και των απειλών, μοιραία οδηγείται στο δρόμο της επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ, καθώς «τορπιλίζει» κάθε προσπάθεια διαλόγου.

Απαντώντας σε ερώτημα για τη συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως θα είναι πολυεπίπεδη και θα προχωρήσει.

«Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε κατάλληλο χρόνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα θετική κάθε μεσολαβητική προσπάθεια για να υπάρξει διάλογος μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας (όπως για παράδειγμα αυτή του Βερολίνου).

«Οι μάσκες αποστέλλονται στα σχολεία»

Τέλος και σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, διαβεβαίωσε ότι οι μάσκες έχουν ξεκινήσει να αποστέλλονται στα σχολεία από την Παρασκευή και τη Δευτέρα όλοι οι μαθητές θα εφοδιαστούν με μάσκα.

Ζήτησε δε από τους γονείς να είναι προσεκτικοί τη Δευτέρα κατά την προσέλευση τους, καθώς θα υπάρχει συγχρωτισμός και τους παρότρυνε να ακούνε τους ειδικούς και να μη δίνουν σημασία στις διάφορες θεωρίες συνομωσίας.