Αρχική Υπουργεία Πέτσας: Ο Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για εξοπλιστικά, αμυντική βιομηχανία και έμψυχο...

Πέτσας: Ο Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για εξοπλιστικά, αμυντική βιομηχανία και έμψυχο δυναμικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε το πρωί του Σαββάτου (05/09) για τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσαλονίκη αλλά και για τις τουρκικές προκλήσεις.

«Από τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα τρίπτυχο που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα, ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και του έμψυχου δυναμικού», δήλωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι το περιεχόμενο της επιστολής του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες που αφορά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκιάς και θα δοθεί στο Συμβούλιο Ασφάλειας, θα γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες.

Τόνισε, δε, ότι το μήνυμα της Ελλάδας προς την Άγκυρα είναι ξεκάθαρο, «τελειώνουν οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις». Επανέλαβε, επίσης, ότι το μόνο θέμα που είναι προς διευθέτηση είναι το αυτό των θαλασσίων ζωνών.

Για τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τις δηλώσεις του που προκάλεσαν σύγχυση, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ήταν μια κίνηση που δεν έπρεπε να γίνει για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.