Αρχική Πολιτική Πέτσας κατά Τσίπρα: Οι ισχυρισμοί του προκαλούν τους ανέργους

Πέτσας κατά Τσίπρα: Οι ισχυρισμοί του προκαλούν τους ανέργους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επικριτικός ως προς τα όσα είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα τη Μεγάλη Τρίτη, ότι η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά την αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «οι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι αιτιάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τους ανέργους, ιδίως μάλιστα τους πιο ευάλωτους, δηλαδή τους μακροχρόνια ανέργους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέθεσε στη σχετική ανακοίνωσή του μια σειρά από στοιχεία, θέλοντας να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:

1ον. Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, 155.000 μακροχρόνια άνεργοι λαμβάνουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

2ον. Παράλληλα, η Κυβέρνηση υλοποιεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για τη στήριξη των ανέργων.

Συγκεκριμένα:

– Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, δωδεκάμηνης διάρκειας.

– Ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες για 36.500 άνεργους, με υψηλή μοριοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους.

– Ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

3ον. Στα επιδόματα ανεργίας που έληξαν το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 έχουν δοθεί δίμηνες παρατάσεις που καλύπτουν συνολικά 193.000 συμπολίτες μας. Ενώ και για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο θα υπάρξει αντίστοιχα δίμηνη παράταση. Συνολικά, δηλαδή, περίπου 500.000 άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι ενισχύονται από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης».

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση νοιάζεται» και πρόσθεσε: «Στα δύσκολα, με έργα. Όχι στα εύκολα, στα λόγια της αντιπολίτευσης. Συνεχίζουμε ενωμένοι για να βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση, όλοι μαζί, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω».