Αρχική Χωρίς κατηγορία Πέτσας για διαδημοτικές μετακινήσεις: Επέκταση και τις καθημερινές αν λειτουργήσει

Πέτσας για διαδημοτικές μετακινήσεις: Επέκταση και τις καθημερινές αν λειτουργήσει

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η άρση απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων για σωματική άσκηση, να επεκταθεί και τις καθημερινές ο Στέλιος Πέτσας, εφόσον το μέτρο λειτουργήσει σωστά.

Όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο.

“Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει και αν δεν δημιουργεί πολλά παρατράγουδα θα το επεκτείνουμε και τις καθημερινές” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο ισχύουν τα εξής:

-Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και με χρονικό περιορισμό ( 3 ώρες). Θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

-Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπουμε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Μόνο για τα σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός τους δήμου μας. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς, για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων.

-Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ.

-Επίσης θα επαναξιολογηθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια των χθεσινών ανακοινώσεων, τόνισε ότι: “Τα μέτρα που προτείνονται δεν επιτρέπουν χαλάρωση και πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της επιδημίας με τη βοήθεια και των πρόσθετων εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, γιατί ναι έχουμε πρόσθετα όπλα σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες. Έχουμε αύξηση της ροής των εμβολίων, ήδη έχει εμβολιαστεί σημαντικό ποσοστό των πολιτών, υπάρχουν δωρεάν πλέον αξιόπιστα τεστ τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας από την ερχόμενη εβδομάδα, και είμαστε πλέον στην άνοιξη, ο καιρός όπως οι ίδιοι οι επιδημιολόγοι παραδέχονται έχει αλλάξει και μπορούμε να περνάμε περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς χώρους”.