Αρχική Υπουργεία Πέτσας: Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού

Πέτσας: Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece για το εάν υπάρχει πιθανότητα να ανακοινωθεί νέο κυβερνητικό σχήμα μέσα στην εβδομάδα μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, πως καλώς εχόντων των πραγμάτων από αρχές Ιουλίου ο χρόνος καθίσταται ουδέτερος οπότε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα ανάψει το «πράσινο φως».

Ξεκινώντας την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε πως από σήμερα, 29 Ιουνίου, επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, οι κινηματογράφοι δωδεκάμηνης λειτουργίας, τα κυλικεία στα θέατρα και στους κινηματογράφους, τα καζίνο και τα τελεφερίκ, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα σωματεία.

Τόνισε δε, παράλληλα πως πλέον επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίων, εμπορικών εκθέσεων, συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Ωστόσο, ο ίδιος είπε πως:

«Από μεθαύριο Τετάρτη, 1η Ιουλίου κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα καθώς ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εξωτερικού».

Υπογράμμισε δε πως είναι πολύ θετικό το ότι η Ελλάδα ως προορισμός εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο σε αναζητήσεις κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα όπως αυτό των Financial Times.

«Επίσης στην Κω πρόκειται αύριο να υπογραφεί στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού Τουρισμού ανάμεσα στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τους επικεφαλής του Ομίλου TUI. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι η TUI, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας εταίρους δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό και ενισχύει την προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού Τουρισμού ύστερα από την πρωτοφανή κρίση που υπέστη ο Τουρισμός παγκοσμίως» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε δε ότι «από μεθαύριο θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια».

«Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων» είπε, και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την προετοιμασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζομένων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως φαινόμενα χαλάρωσης όπως αυτά που παρατηρούνται ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν επιτρέπονται.

Ο κορωνοϊός όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ δεν έχει εξαφανιστεί.

Ας μη χαλαρώσουμε για να μην το πληρώσουμε.