Αρχική Ελλάδα Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του ηθοποιού

Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του ηθοποιού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο γνωστός ηθοποιός είχε καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους, όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το απέρριψε.

Το αίτημα αποφυλάκισης απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, διότι οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί -υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση προφυλάκισης του ηθοποιού- αποφάσισαν ότι ο κατηγορούμενος για βιασμό, θα πρέπει να παραμείνει στις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατείται κι όχι να επιστρέψει σπίτι του, με περιοριστικούς όρους.

Το σκεπτικό της απόφασης

Το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που φέρεται να τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως είχε κρίνει η ανακρίτρια.

Τέλος, οι δικαστές δεν δέχθηκαν ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκισή του, ενώ φαίνεται πως απέρριψαν και τους ισχυρισμούς Φιλιππίδη πως οι καταγγέλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, αφού τα ονόματα καμίας εκ των τριών δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η δικογραφία τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει στην Εισαγγελία της Αθήνας προκειμένου να διατυπωθεί πρόταση για την παραπομπή ή μη του ηθοποιού σε δίκη πριν αποφανθούν οι δικαστές για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του με βούλευμα.