Αρχική Ελλάδα Πέθανε ο αρχηγός της «Εταιρείας Δολοφόνων» Χρήστος Παπαδόπουλος

Πέθανε ο αρχηγός της «Εταιρείας Δολοφόνων» Χρήστος Παπαδόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, γνωστός ως αρχηγός της «Εταιρείας Δολοφόνων», της εγκληματικής οργάνωσης η οποία στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δολοφονούσε ηλικιωμένους, με σκοπό να τους αρπάξει την κληρονομιά.

Ο Παπαδόπουλος είχε διατελέσει δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας. Επίσης, υπήρξε και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, έγινε γνωστός στο πανελλήνιο εξαιτίας της διαβόητης εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ήταν αρχηγός.

Το 1987 η δράση του Παπαδόπουλου και των συνεργών του αποκαλύφθηκε. Με τον τότε 51χρονο «εγκέφαλο» της οργάνωσης να καταδικάζεται σε κάθειρξη 25 ετών.

Ποια ήταν η “Εταιρεία Δολοφόνων” 

Η «Εταιρεία Δολοφόνων» ήταν ελληνική εγκληματική οργάνωση. Προσέγγιζε ηλικιωμένους και στη συνέχεια τους δολοφονούσε. Σκοπός ήταν να επωφεληθούν τα μέλη της από τις διαθήκες τους, τις οποίες πλαστογραφούσαν. Η δράση της αποκαλύφθηκε το Πάσχα του 1987.

Η εγκληματική οργάνωση στελεχώθηκε με άτομα κατάλληλα και πρόθυμα να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της. Άνθρωποι καθημερινοί, οικογενειάρχες, χωρίς προηγούμενο ποινικό υπόβαθρο.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν στη συμμορία οι:

  • Βασίλειος Πλατανιώτης, δικαστικός επιμελητής. Εμφανιζόταν ως επίδοξος «γαμπρός» στις ηλικιωμένες κυρίες που ήταν στόχοι της οργάνωσης. Κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους ταυτόχρονα με την πρόσβαση στο σπίτι τους. Σε συνεννόηση με τον Παπαδόπουλο, μελετούσαν τις κινήσεις των θυμάτων και εκτελούσαν μεθοδικά το αποτρόπαιο έργο τους.
  • Ιωάννης Πάμπρης, εργολάβος. Ήταν ο άνθρωπος που αναλάμβανε να εξαφανίζει τα πτώματα. Ο «νεκροθάφτης» της συμμορίας.
  • Νικόλαος Πέππας, έμπορος. Ήταν ο υπαρχηγός του Παπαδόπουλου και μαζί κατέστρωναν τα σχέδια τους.
  • Γεώργιος Ξανθόπουλος, θυρωρός. Ήταν ο «τσιλιαδόρος» της «εταιρείας».
  • Γεωργία Παπανικολάου, νοικοκυρά, σύζυγος δικαστικού επιμελητή, η οποία στο τέλος αποδείχθηκε πιο στυγνή εγκληματίας και από τον εμπνευστή της «εταιρείας».

Η αποκάλυψη

Ο Τυπάλδος βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του στην Ακτή Τζελέπη το 1986. Επίσημη αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή προσβολή. Άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση ήταν ο Πλατανιώτης και η Παπανικολάου, η οποία μάλιστα είχε ετοιμάσει μια αληθοφανή ιστορία σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά. Πως το θύμα είχε πάθει καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης.

Όταν δημοσιεύτηκε η διαθήκη του Τυπάλδου η οποία όριζε ως κληρονόμους την κόρη και τη σύζυγο του Πέππα, τους οποίους ελάχιστα γνώριζε ο θανόντας, η οικογένειά του ανέθεσε σε ιδιωτικό ερευνητή τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς του τα κοινοποίησε ο ιδιωτικός αστυνομικός – ερευνητής Κωνσταντίνος Σπύρου στην αστυνομία. Σύντομα οι αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι των εγκληματικών δραστηριοτήτων της «εταιρείας».