Αρχική Οικονομία Περισσότερες εντάξεις επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό αναμένει ο Δ. Παπαδημητρίου

Περισσότερες εντάξεις επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό αναμένει ο Δ. Παπαδημητρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη δυνατότητα επανένταξης στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας αναμένεται να αποκτήσουν πολλές από τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες, χάρη στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου εγκαινίασε ένα από τα 30 Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), που πρόκειται να δημιουργηθούν στο σύνολο της χώρας μέχρι το τέλος του έτους.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι παρών στα εγκαίνια του τέταρτου γραφείου, που είναι το αποτέλεσμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, ενός νομοσχεδίου, που όπως φαίνεται από τη μέχρι τώρα εμπειρία, λειτουργεί. Εκατό αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και έχουν μπει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης (σ.σ. μέσω της ειδικής πλατφόρμας για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών). Νομίζω ότι θα μπουν πάρα πολύ περισσότερες, μην ξεχνάτε ότι ο προηγούμενος μήνας ήταν ο Αύγουστος, μήνας διακοπών. Αυτό που περιμένουμε βέβαια είναι ότι πολλές από τις επιχειρήσεις που είναι υπερχρεωμένες αλλά βιώσιμες θα μπορούν να επανενταχθούν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας. Μας ενδιαφέρει βέβαια οι επιχειρήσεις αυτές, κατόπιν της διαδικασίας για τη βιωσιμότητά τους, να μπορούν να έχουν πρόσβαση και στον δανεισμό και αυτό είναι κάτι που ο πρωθυπουργός το ανήγγειλε, κάνοντας λόγο για ένα πρόγραμμα μικροπιστώσεων» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφτηκε και το ΚΕΥΔ Παύλου Μελά, συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη ΚΕΥΔ λειτουργεί και στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου).

Τάξη στην εξυπηρέτηση των «κόκκινων» δανείων θα βάλουν τα ΚΕΥΔ, επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα το κέντρο να μεταφερθεί σε λίγους μήνες σε πιο άνετο και λειτουργικό χώρο. Προς το παρόν στεγάζεται στο ισόγειο του δημαρχείου, ενώ μετά τη μετεγκατάστασή του στον νέο χώρο που θα παραχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, θα στελεχωθεί από δύο υπαλλήλους της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.