Αρχική Περιφέρειες Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 13 μεγάλα έργα για την αγροτική οδοποιία

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 13 μεγάλα έργα για την αγροτική οδοποιία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ένταξη 13 έργων βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κατά την ενημέρωση για τη σειρά παρεμβάσεων που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια στους αγροτικούς δρόμους, με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους και την βελτίωση των συνθηκών του εμπορίου και της παραγωγής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης, πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη φάση των έργων που γίνονται για την αγροτική οδοποιία, με προϋπολογισμό 5.054.429 ευρώ και χρηματοδότηση που εξασφάλισε η Περιφέρεια από ευρωπαϊκούς πόρους.

Η πρώτη φάση ξεκίνησε με έργα προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ που προήλθαν από τη χρηματοδότηση της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ και οι δύο φάσεις, εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό για την ανάπλαση του αγροτικού οδικού δικτύου σε όλη την περιοχή, με σημαντικές παρεμβάσεις, κυρίως ασφαλτόστρωσης.

«Για ολόκληρες δεκαετίες, το αγροτικό οδικό δίκτυο στην Στερεά Ελλάδα, όχι μόνο δεν εξυπηρετούσε, αλλά αποτελούσε πρόβλημα για τους παραγωγούς, τους αγρότες και τους επαγγελματίες», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Και συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης: «Σχεδιάσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα παρεμβάσεων, για να δημιουργήσουμε γι αυτούς τους ανθρώπους, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς».

«Οι παρεμβάσεις είναι πολλές και ουσιαστικές και έχουν έναν και μοναδικό στόχο, να γίνουν εργαλείο προόδου για τον πρωτογενή τομέα και το εμπόριο» τόνισε ίδιος.

Επισήμανε, δε, ότι η προσπάθεια της Περιφέρειας είτε για την χρηματοδότησή είτε για την εξασφάλιση πόρων για τέτοια έργα, συνεχίζεται με σκοπό να αλλάξει ολόκληρο το αγροτικό οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας.