Αρχική Ελλάδα Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Τιμωρία των υπευθύνων για τις φωτιές στα Κ.Υ.Τ

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Τιμωρία των υπευθύνων για τις φωτιές στα Κ.Υ.Τ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Τους τελευταίους δύο μήνες υπήρξαν πυρκαγιές σε όλα τα Κ.Υ.Τ των νήσων του Βορείου Αιγαίου (Μόρια Λέσβου, ΒΙΑΛ Χίου και Σάμου).

Στην Σάμο σήμερα και εχθές, παρατηρείται το φαινόμενο συνεχών εμπρησμών εντός και πέριξ του Κ.Υ.Τ..

Ως Περιφερειακή Αρχή απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές την αποτροπή άλλων, και την διερεύνηση των υποθέσεων εμπρησμών στα Κ.Υ.Τ των νησιών, ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τις καταστροφές που προκάλεσαν» σημειώνει ο κ. Μουτζούρης, και συνεχίζει:

«Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει απεγκλωβισμός των μεταναστών από τις νήσους. Το Βόρειο Αιγαίο όλα αυτά τα χρόνια, έχει επωμιστεί αδίκως, σχεδόν μόνο του, όλη αυτή την κρίση. Τα γεγονότα πλέον οφθαλμοφανώς αποδεικνύουν την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στις νήσους και αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη, ότι εάν δεν πραγματοποιηθεί άμεσα μια δραστική αποσυμφόρηση, θα συμβούν ακόμη χειρότερα.

Θεωρούμε αυτονόητη την υλοποίηση, του εδώ και οκτώ μήνες πάγιου αιτήματός μας για τον άμεσο απεγκλωβισμό μεταναστών, καθώς επίσης και την αποζημίωση των νησιωτών για τις καταστροφές που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Μουτζούρης καταλήγει παρατηρώντας, ότι «γεγονότα όπως η ακύρωση της μεταφοράς 1500 μεταναστών-προσφύγων από την Λέσβο, που είχε εξαγγελθεί προ ημερών, δεν τιμούν κανέναν. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις».