Αρχική Περιφέρειες Περιφέρεια Κρήτης: Συνεργασία για την προαγωγή του πρωτογενούς τομέα

Περιφέρεια Κρήτης: Συνεργασία για την προαγωγή του πρωτογενούς τομέα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H προοπτική αξιοποίησης της Γεωργικής Σχολής στη Μεσαρά Ηρακλείου, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα κατάρτισης, εκπαίδευσης και χρήσης της καινοτομίας και της έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου, ήταν το αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε η αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου-Καινοτομίας Έφη Κουτεντάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Φωτάκη.

Οι κοινές δράσεις και συνεργασίες Υπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας με την Περιφέρειας Κρήτης για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία απασχολούν την περιφέρεια, με τον αναπληρωτή υπουργό να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τέτοιου είδους συνεργασίες. Στη συνάντηση στην οποία μετείχε και ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, συζητήθηκε επίσης η επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων και εξετάστηκε η υλοποίηση της πρόσφατης κοινής Υπουργικής απόφασης του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, για εφαρμογή των διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό των προϊόντων, των παραγωγικών διαδικασιών και των υπηρεσιών ως καινοτομικών.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά την ενεργοποίηση δράσης για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ και την ενίσχυση «συνεργειών και δικτυώσεων» προϋπολογισμού επίσης 100 εκ. ευρώ και στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ή την εισαγωγή οργανωτικών και διαδικαστικών καινοτομιών.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη από τα συγκεκριμένα προγράμματα, η Κρήτη, εξ αιτίας και της λειτουργίας των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, αναμένεται να ευνοηθεί σημαντικά μέσα από την χρηματοδότηση καινοτόμων πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων. «Σε στενή συνεργασία, η Περιφέρεια Κρήτης, τα αρμόδια Υπουργεία, προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, δρομολογούμε τις εξελίξεις για την λειτουργία της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς, και της Σχολής Ασωμάτων. Το αμέσως επόμενο διάστημα ύστερα από συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς θα είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε το τελικό πλάνο λειτουργίας το οποίο αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στον πρωτογενή της Κρήτης», είπε η κα Κουτεντάκη.