Αρχική Ελλάδα Περιφέρεια Αττικής: Διακοπή συνεδρίασης με φόντο την διαχείριση των σκουπιδιών

Περιφέρεια Αττικής: Διακοπή συνεδρίασης με φόντο την διαχείριση των σκουπιδιών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν θα επιτρέψουμε την “μπαχαλοποίηση” της Περιφέρειας Αττικής. Η οχλοκρατία δεν θα περάσει», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη διακοπή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην ανακοίνωση η διακοπή της συνεδρίασης αποδίδεται στην «αντιδημοκρατική συμπεριφορά μιας ομάδας, μεταφερόμενων με πούλμαν από διάφορες γειτονιές της Αττικής, “μπαχαλάκηδων”, οι οποίοι προσήλθαν στη συνεδρίαση με μοναδικό σκοπό να επιβάλλουν βίαια τις απόψεις τους και να εμποδίσουν την ομαλή συνεδρίαση του Συμβουλίου».

Η προσέλευση τους οφείλεται «σε πρόσκληση που απηύθυνε δημόσια στο πρωτοσέλιδό της κομματική εφημερίδα της Αριστεράς και “ασχημονήσαν”, προσπαθώντας να επιβάλλουν να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Σημειώνεται ότι παρά τη δέσμευση της διοίκησης πως το θέμα θα συζητηθεί σε 15 μέρες, «εκείνοι επέμειναν να παραβιαστεί η ημερήσια διάταξη. Και συνέχισαν να προπηλακίζουν φραστικά τους συμβούλους της πλειοψηφίας», οπότε «μπροστά σε αυτή την ντροπιαστική για τη Δημοκρατία κατάσταση, η παράταξη της πλειοψηφίας αποφάσισε να αποχωρήσει από το Συμβούλιο και να διακοπεί η συνεδρίαση».

Με αφορμή το περιστατικό, ο περιφερειάρχης Αττικής μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σήμερα η Δημοκρατία δέχτηκε ένα ισχυρό κτύπημα. Για μας αποτελεί “κόκκινη γραμμή” ο σεβασμός στους κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου. Δεν θα επιτρέψουμε η οχλοκρατία να νικήσει. Η αποχώρησή μας από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν αποτελεί αδυναμία, αλλά πράξη αποφασιστικότητας να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν ξανά φαινόμενα σαν τα σημερινά. Την προσεχή Παρασκευή, 6 Μαρτίου, θα συγκληθεί σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο κανόνων, που θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Συμβουλίου μας και την μη επανάληψη παρόμοιων περιστατικών».