Αρχική Περιφέρειες Περιφέρεια Αττικής: 32 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων

Περιφέρεια Αττικής: 32 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Από το Πεδίον του Άρεως παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα και του Υφυπουργού Γ. Αμυρά, ξεκίνησαν οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

Τη δαπάνη ύψους 32 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Στην έναρξη των δράσεων της περιφέρειας για τις Παγκόσμιες Ημέρες Ποδηλάτου και Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτός του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, παρόντες ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας, ο υφ. Γ. Αμυράς και οι γ. γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Α. Σδούκου, Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννης και Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώση.

Το πλάνο της δημιουργίας των ποδηλατοδρόμων

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι οι δεσμευμένοι πόροι για έργα και μελέτες που αφορούν τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται στα 32 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάπτυξη του ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου μήκους 70 χιλιομέτρων που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δήμους Νότιου Παραλιακού Μετώπου με την αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης.

Από την πλευρά τους, ο υπουργός κ. Σκρέκας, ο υφυπουργός Γ. Αμυράς και ο γγ. Ευθ. Μπακογιάννης ανέπτυξαν τις προτεραιότητες που έχουν θέσει προκειμένου να ενισχυθεί το εθνικό δίκτυο υποδομών και να εξασφαλιστούν περισσότεροι ποδηλατόδρομοι.

Στη δράση, συμμετείχε ο Κ. Ανδριτσόπουλος καθηγητής και πρόεδρος του EcoFest, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας αναπλ. καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σ. Παπευθυμίου, ο ειδικός σύμβουλος της διοίκησης της ΔΕΗ Α. Ιωακειμίδης και ο πρόεδρος του ομίλου Συγγελίδη, Πολυχρόνης Συγγελίδης.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις επισήμανε ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη ενός περιβαλλοντικά φιλικού τρόπου ζωής και η υποστήριξη της βιώσιμης μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον. Σε ό,τι αφορά τους ποδηλατόδρομους εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καθιερωθεί το ποδήλατο στη συνείδηση των πολιτών ως ένα δημοφιλές μέσο μετακίνησης», σημειώνοντας ότι παράλληλα, προωθείται και η ηλεκτροκίνηση, «αρχίζοντας από την ανανέωση του στόλου υπηρεσιακών οχημάτων της Περιφέρειας, με στόχο να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το οικολογικό αποτύπωμα των μεταφορών στο ήδη βεβαρυμμένο περιβαλλοντικό τοπίο της Αττικής».