Αρχική ΑΣΕΠ Πέρασε το νομοσχέδιο για το νέο ΑΣΕΠ

Πέρασε το νομοσχέδιο για το νέο ΑΣΕΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ που «πέρασε» μόνον με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ έκανε εκκίνηση για τη νέα χρονιά η ψήφιση νόμων απο την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ύστερα από μια πολύωρη συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από υψηλούς τόνους και την έντονη κριτική της αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο που προβλέπει ετήσιο γραπτό διαγωνισμό για τις προσλήψεις στο δημόσιο, στήριξε μόνον η ΝΔ, ενώ «παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην παρθενική του ομιλία στην Ολομέλεια με τη νέα του ιδιότητα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των μετακλητών, χαρακτηρίζοντας προσχηματικές τις ενστάσεις που διατυπώνει. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, κατέθεσε στοιχεία που αποτυπώνουν μείωση των μετακλητών επί ημερών ΝΔ. Όπως είπε, επικαλούμενος στοιχεία από το μητρώο δημόσιων υπαλλήλων, το 2018 οι μετακλητοί εκτός ΟΤΑ, ανέρχονταν σε 2.020, ενώ σήμερα είναι 910. Σε ότι αφορά στους επιστημονικούς συνεργάτες βουλευτών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, το 2018 ήταν 580 και σήμερα 566.