Αρχική Ελλάδα Πέντε νεκροί σε μία μέρα – Η εικόνα του ιού στην Ελλάδα

Πέντε νεκροί σε μία μέρα – Η εικόνα του ιού στην Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο από τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας την Πέμπτη, η μέση ηλικία των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι τα 73 έτη, ενώ από αυτούς οι 22 είναι άνδρες και πέντε γυναίκες.

Αν και το μεσημέρι ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις θανάτους, λίγες ώρες αργότερα, ένας 88χρονος άνδρας έγινε το 27ο θύμα της ασθένειας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 188 ασθενείς βρίσκονται σε τουλάχιστον 20 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Πριν από τρία 24ωρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν 134.

Οι ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχονταν μέχρι την Πέμπτη σε 57, εκ των οποίων διασωληνωμένοι ήταν οι 54. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών ανέρχεται στα 892, με τα 71 να προστέθηκαν την Πέμπτη. Τα θύματα ήταν 27, έως και χθες αργά το βράδυ, εκ των οποίων οι 22 άνδρες, με υποκείμενο νόσημα.

«Σπάνιο συμβάν» ο θάνατος του 42χρονου καθηγητή

Εν τω μεταξύ, στοιχεία για τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή που πέθανε στην Κρήτη, έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, επιβεβαίωσε πως ο Γερμανός χημικός δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, όμως τόνισε πως έχει παρατηρηθεί σε ορισμένους ασθενείς, μαζική θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων, που προκαλείται από τη νόσο Covid-19.

Τόνισε μάλιστα πως οι θεράποντες ιατροί στην Κρήτη χορηγούσαν στον ασθενή αντιπηκτική αγωγή για τη συγκεκριμένη επιπλοκή, χωρίς δυστυχώς, αποτέλεσμα. Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος που ο Γερμανός καθηγητής, παρότι καθ’ όλα υγιής και νέος σε ηλικία, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Χαρακτήρισε το περιστατικό του ως ένα από τα «σπάνια» συμβάντα, το οποίο ωστόσο δεν αλλάζει «τις γενικές κατευθυντήριες που αφορούν στην αντιμετώπιση της νόσου». Για τη συγκεκριμένη επιπλοκή ασθενών με κορωνοϊό, που έχει εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες, είναι σε επαγρύπνηση αυτές τις μέρες οι γιατροί που ασχολούνται με τη νόσο ανά τον κόσμο.