Αρχική Υπουργεία Πέντε δωρεάν self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Πέντε δωρεάν self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 11 Φεβρουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας:

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Βεβαίωση αρνητικού self-test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορωνοϊός: Στις 21 Φεβρουαρίου «έρχεται» το εμβόλιο της Novavax στην Ελλάδα
Πότε «έρχεται» στην Ελλάδα το εμβόλιο της Novavax κατά του κορωνοϊού
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει η 24χρονη Γεωργία
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει η 24χρονη Γεωργία (vid)
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.