Αρχική Πολιτική Πελώνη: Σήμερα η απόφαση για τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Πελώνη: Σήμερα η απόφαση για τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα συνεδριάζουν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, να ελπίζει για απόφαση εντός της ημέρας όσον αφορά τη μη χρήση μάσκας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ «ελπίζω εντός της ημέρας να υπάρξει η απόφαση».

Όσον αφορά, δε, τις λεπτομέρειες της εφαρμογής αυτής της απόφασης η Αριστοτελία Πελώνη παρέπεμψε στην απόφαση των επιστημόνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει σύσταση για χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία, ενώ υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση μάσκας σε θεάματα, όπως θέατρα και συναυλίες, στα μέσα μεταφοράς και σε εμπορικά καταστήματα.

Η κυρία Πελώνη ρωτήθηκε και για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και απάντησε ότι το θέμα θα τεθεί εν καιρώ (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινωθεί πως αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα σταματήσει να ισχύει από την 1η Ιουλίου).

Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή».

Αναφερόμενη στο τέταρτο κύμα κορωνοϊού η κυρία Πελώνη είπε ότι θα αφορά όλους όσοι δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.

«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα» συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως «πρέπει όλοι να πειστούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα.»

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, που φαίνεται να είναι 2,5 φορές πιθανότερο να μολύνει τα παιδιά, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά για τον εμβολιασμό των παιδιών και θα εισηγηθεί σχετικά.

Τέλος, είπε ότι τα self test θα συνεχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία.