Αρχική Υγεία Πελώνη: Μετά το Πάσχα η εστίαση – Στόχος είναι να μην ξανακλείσουν...

Πελώνη: Μετά το Πάσχα η εστίαση – Στόχος είναι να μην ξανακλείσουν καταστήματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εκτίμησε την Παρασκευή πως η νέα αναπροσαρμογή στα μέτρα έναντι του κορονοϊού έχει στόχο να ανακουφίσει τους πολίτες από την κόπωση, με δραστηριότητες που δεν θα προκαλέσουν επιδημιολογική επιβάρυνση.

“Στόχος είναι να μην ξανακλείσουν τα καταστήματα. Γι’ αυτό και η αναπροσαρμογή αυτή είναι μείγμα που δεν θα έχει επιδημιολογική επιβάρυνση. Εξαρτάται, όμως, από όλους εμάς. Οι καταστηματάρχες είχαν τηρήσει τα μέτρα όσο ήταν ανοιχτό το λιανεμπόριο και λειτούργησαν με πολύ σωστό τρόπο. Το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και τώρα”, δήλωσε η κυρία Πελώνη, σε συνέντευξή της στον Alpha.

Όπως είπε, “τα κρούσματα δεν είναι ο μόνος δείκτης με τον οποίο μετριέται η εξέλιξη της πανδημίας. Είναι πολλοί οι δείκτες που κοιτούν οι ειδικοί. Αφορούν τις εισαγωγές και τα εξιτήρια στα νοσοκομεία, τους διασωληνομένους και προφανώς τους θανάτους συμπολιτών μας”.

“Δεν πρέπει όμως να μένουμε στην εικόνα της στιγμής. Πρέπει να μένουμε στην μεγάλη εικόνα. Είμαστε σε αυτό το κύμα αυτή την στιγμή, θα το ξεπεράσουμε και δεν πρέπει να κάνουμε απλοϊκές εκτιμήσεις. Δεν μιλάμε για ανοίγματα ούτε για χαλάρωση των μέτρων. Μιλάμε για βαλβίδες αποσυμπίεσης, για τρόπους που θα βοηθήσουν στην καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα”, πρόσθεσε η κυρία Πελώνη.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα της εστίασης, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

“Φαίνεται ότι είναι πιθανότερο το μετά Πάσχα, παρά το πριν, αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία”, είπε χαρακτηριστικά.