Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία,  αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο και την τεκνοθεσία.

Σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα θέσει σε δημοψήφισμα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είχε προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο και την τεκνοθεσία. Επίσης, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, εκφράζοντας σεβασμό προς το έργο και την προσφορά της Εκκλησίας.

Αναλυτικότερα, σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ό,τι αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε τον διαχρονικό σεβασμό της κυβέρνησης στην Εκκλησία και τις απόψεις της, τονίζοντας ότι η Εκκλησία στήριξε την ελληνική κοινωνία σε πολύ δύσκολες στιγμές. «Ακούμε τις απόψεις της με σεβασμό από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία. Η κυβέρνηση εισηγείται τα νομοσχέδια. Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιπαράθεσης με την Εκκλησία, δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα για ένα ζήτημα, που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό που νομοθετούμε είναι σωστό και δίκαιο. Πρόκειται για μία πραγματικότητα, στην οποία δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Την πάγια αυτή θέση της κυβέρνησης την είχε εκφράσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και την Παρασκευή, λέγοντας ότι «υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην Εκκλησία, ακούμε όλες τις απόψεις.»

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε αν δεν γίνει αύριο, λόγω της ασθένειας του πρωθυπουργού, «θα υπάρξει μία ολιγοήμερη αναβολή του, σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη απαντώντας σε ερωτήσεις στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για τη στάση των γαλάζιων βουλευτών αλλά και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου αφού υπενθύμισε τα περί αυξημένης θεσμικής υποχρέωσης που συνοδεύουν τις αποφάσεις των υπουργών ο κ. Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ας μην προκαταλάβουμε τα γεγονότα, ούτε και τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Εμάς μας ενδιαφέρει να συζητηθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και να εξηγήσουμε γιατί είναι σημαντικό. Μας ενδιαφέρουν οι μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος για να φύγει η χώρα μπροστά, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να συζητήσει για το εν λόγω ζήτημα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις