Αρχική Δήμοι Πάτρα: Υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου διεκδικούν δημοτική αρχή και πολίτες

Πάτρα: Υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου διεκδικούν δημοτική αρχή και πολίτες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλη κινητοποίηση με πορεία Πάτρα – Ρίο από την Πάτρα μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου για την υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου πραγματοποιήθηκε χθες από το δήμο Πατρέων και την Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων.

Με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε την πόλη μας»  το αίτημα  δημοτικής αρχής  και πολιτών επικεντρώνεται στα εξής τρία σημεία: υπογειοποίηση του τρένου, λειτουργία του Προαστιακού  και δημιουργία Γραμμικού Πάρκου.

Στο τέλος της πορείας, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστελλοκάμπου και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, Γιάννης Κανελλόπουλος, χαιρετίζοντας όσους συμμετείχαν τους διαβεβαίωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις.

Σημείωσαν ότι θα είναι μακρύς και δύσκολος αγώνας και ότι ο πατραϊκός λαός ενωμένος πρέπει μέχρι τέλους να συνεχίσει για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο και σε όλη την διαδρομή του τρένου στην πόλη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και τα Διοικητικά Συμβούλια, Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων.

Επίσης συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ώρα Πατρών», Γ. Ρώρος, «Νέα Πάτρα», Ν. Νικολόπουλος, «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρ. Πατούχας και «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλ. Χρυσανθακόπουλος.