Αρχική Δήμοι Πάτρα: Κινητοποιήσεις στις 23 Φλεβάρη για τη δίκη του Πελετίδη

Πάτρα: Κινητοποιήσεις στις 23 Φλεβάρη για τη δίκη του Πελετίδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κινητοποίηση για τις 23 Φλεβάρη, καλεί το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων δήμου Πατρέων, που μαζί με τα υπόλοιπα Σωματεία του Δήμου, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και συγκέντρωση έξω τα Δικαστήρια της Πάτρας, «για να εκφραστεί από όλους τους εργαζόμενους η συμπαράσταση στον Δήμαρχο, να καταδικαστεί μαζικά  η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσή Αυγή και να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη».

Εν τω μεταξύ, στον Δήμο Πατρέων φθάνουν καθημερινά, νέες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, Σωματείων και Φορέων, αλλά και υπογραφές πολιτών, που στηρίζουν τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη απαιτώντας να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Μεταξύ αυτών:

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

-Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ)

– Σύλλογος Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδας

 – Σωματείο Πυροσβεστών Περιφέρειας Αττικής και Νήσων (Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης – Συμβασιούχων Πυροσβεστών). Είναι χαρακτηριστικά τα όσα γράφουν στην επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Πατρέων:

Κύριε Δήμαρχε

Τόσο εμείς, ως πυροσβέστες, όσο κι εσείς, ως πολιτειακός παράγοντας, έχουμε κοινό σκοπό στη δράση μας: τον άνθρωπο και την ευημερία του. Τα λειτουργήματά μας κατεξοχήν αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο «όχι ως μέσο, αλλά ως αυτοσκοπό». Οι αγώνες μας προς την κατεύθυνση αυτή, αν και φαινομενικά δεν ταυτίζονται, είναι ωστόσο παράλληλοι. Συνεπώς, η δικαστική επίθεση της Χρυσής Αυγής απέναντί σας δεν στρέφεται απλώς κατά του προσώπου σας, αλλά επιδιώκει να χτυπήσει ακριβώς αυτή την ηθική στάση, την αντιμετώπιση του ανθρώπου ως αυτοσκοπού.

Κάτι τέτοιο δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση. Διότι εκτός από πυροσβέστες, είμαστε και συνδικαλιστές και η αγωνιστική εμπειρία μάς έχει δείξει ότι αυτοί που βρίσκονται απέναντι από όλους εμάς που προασπίζουμε την ανθρώπινη ηθική υπόσταση (είτε μέσω των αγώνων για εργασιακά δικαιώματα, είτε μέσω των αγώνων για καλύτερη καθημερινότητα) κρύβονται ενίοτε πίσω από διαφορετικά προσωπεία, η στόχευση ωστόσο παραμένει σταθερή: να αποτραπούν οι νίκες που θα εντυπώσουν στην συλλογική σκέψη ότι ο κόσμος μπορεί να πραγματωθεί κάτω από μια διαφορετική οπτική, η οποία βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Και τα όργανα του φασισμού, όπως τα ψευδοπατριωτικά φασιστάρια της Χρυσής Αυγής και των υποστηρικτών της, ιστορικά έχουν αποδείξει ότι αποτελούν την τελευταία, ασυγκάλυπτη όψη αυτών των αντιπάλων. Στεκόμαστε ηθικοί αρωγοί στον αγώνα σας, τόσο εναντίον του φασισμού όσο και υπέρ του ανθρώπου».