Αρχική Δήμοι Πάτρα: Επιστολή Πελετίδη στον Πρύτανη για την παραχώρηση χώρου για τα αδέσποτα

Πάτρα: Επιστολή Πελετίδη στον Πρύτανη για την παραχώρηση χώρου για τα αδέσποτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με χθεσινή επιστολή του προς την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, επανέρχεται στο θέμα των αδέσποτων ζώων -μετά την συνάντηση που είχαν την Δευτέρα- και ζητά την παραχώρηση του χώρου που στεγαζόταν η «Μέριμνα», για την προσωρινή παραμονή των ζώων.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος, αναφέρει:

«Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην πόλη μας έχει οξυνθεί ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο του Σταθμού της Μέριμνας, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Σήμερα είναι ανάγκη να πάρουμε άμεσα μέτρα για το τόσο οξυμένο πρόβλημα της πόλης μας. Πρόβλημα που αγγίζει τόσο εσάς όσο και το ΠΝΠ Ρίου.

Ο χώρος που λειτουργούσε η Μέριμνα τα προηγούμενα χρόνια είναι ήδη εξοπλισμένος, περιφραγμένος και διαμορφωμένος που μπορεί να στεγάσει Δημοτικό Κτηνιατρείο.

Η παραχώρηση του χώρου, η οποία θα έχει χρονικό ορίζοντα που εσείς θα ορίσετε, θα δώσει τη  δυνατότητα στο Δήμο να δημιουργήσει ένα νέο Δημοτικό κτηνιατρείο με προοπτική, εξειδικευμένο προσωπικό, εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Ο χώρος θα αφορά μόνο την προσωρινή διαμονή ζώων και όχι την μόνιμη. Ο Δήμος μπορεί να αναλάβει το σύνολο του κόστους συντήρησης και λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου, από τον προϋπολογισμό του.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας, πως η διαμόρφωση ενός καινούργιου χώρου άμεσα, δεν είναι εφικτό.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση».