Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πατούλης: Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το σύστημα υγείας

Συναντήσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με τις διοικήσεις του νοσοκομείου και του ιατρικού Συλλόγου Σάμου, είχε σήμερα, Κυριακή, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους συναδέλφους του και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με το Διοικητή του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Σάμου στο Βαθύ ο Γ. Πατούλης είχε συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου Ν. Στεφανή καθώς και με εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά σε ζητήματα που αφορούν στις υποδομές και τη στελέχωση του νοσοκομείου, ενώ επισημάνθηκε ότι το υπουργείο Υγείας και ο Διοικητής της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χ. Ροϊλός έχουν συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται η ενίσχυση του νοσοκομείου με επιπλέον στελεχιακό δυναμικό ενώ διερευνάται πώς θα δημιουργηθεί μια επιπλέον μονάδα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω Covid-19.

Ο Γ. Πατούλης είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου Σ. Καπώλη, την ταμία Θ. Σταθά και καθώς με μέλη του Συλλόγου. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα έλλειψης ειδικοτήτων όπως παιδιάτρων και νευροχειρουργών, ενώ τονίστηκε ότι έχει δρομολογηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση η κάλυψη των σχετικών κενών.

Με αφορμή τις σχετικές συναντήσεις που είχε ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι οι πολίτες των παραμεθόριων νησιών μας να παραμένουν ασφαλείς και να απολαμβάνουν επαρκείς υπηρεσίες και στο τομέα της υγείας. Τόσο ως Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, ως Περιφερειάρχης Αττικής αλλά και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας. Συζήτησα με τους συναδέλφους μου και τους ενημέρωσα ότι αν κριθεί αναγκαίο θα μεταβεί στο νησί και η επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκειμένου να συνδράμει. Διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ διαφαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης του τουρισμού υγείας. Να σημειώσω ότι με το συνάδελφο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη συζητήσαμε και ζητήματα συνδρομής και παροχής τεχνογνωσίας σε επίπεδο ΕΣΠΑ προκειμένου να απορροφήσουν πόρους για την υλοποίηση και ολοκλήρωση προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας και τις λειτουργίες του υγειονομικού συστήματος».

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νίκος Χαρδαλιάς: Πάνω από 300 έργα μέσω του νέου ΕΣΠΑ

Πάνω από 300 έργα συνολικού προϋπολογισμού 440.582.434 ευρώ χρηματοδοτούνται αυτή τη στιγμή από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2021 – 2027 συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναπτυξιακή...

ΕΣΠΑ: 65 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στο Επιμελητήριο Ημαθίας την πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την...

Λίμνη Κορώνεια: Το οικοσύστημα που δοκιμάζεται τα τελευταία 30 χρόνια

Η Λίμνη Κορώνεια τα τελευταία 20 χρόνια παρά τα έργα που έχουν γίνει αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων έχοντας φτάσει οριακά και στο σημείο της ερημοποίησης,...

Έγκριση για σημαντικό έργο αναβάθμισης της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στο Μαρκόπουλο

Ένα ακόμα έργο καίριας σημασίας για την Ανατολική Αττική, με προϋπολογισμό 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, πήρε το «πράσινο φως» από την Περιφέρεια Αττικής για την...