Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Πατούλης: Στο πλευρό των Ρομά με οργανωμένο σχέδιο και συγκεκριμένες δράσεις

Στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για την επίλυση των ζητημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν οι Ρομά στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χθες κατά τη διάρκεια ημερίδας που οργάνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: Προκλήσεις και Προοπτικές στην Εκπαίδευση Παιδιών Ρομά.

Επιπλέον ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός σε πρωτοβουλίες της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εκπαίδευση των Ρομά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «για να χτίσουμε μαζί, όπως έχουμε υποσχεθεί, μια Περιφέρεια Αττικής χωρίς αποκλεισμούς».

Στη συγκεκριμένη ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «INCLUSIVE SCHOOLS 4 ROMA» για την επιτυχή ένταξη των Ρομά μαθητών και μαθητριών στο σχολείο, ο Γ. Πατούλης επεσήμανε επίσης ότι η εκδήλωση αποτελεί ένα εφαλτήριο προκειμένου να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος με την τοπική κοινωνία σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών αυτών και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι τοπικοί φορείς στην υποστήριξη του έργου.

Μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του δήλωσε ότι «Στην Περιφέρεια Αττικής βρισκόμαστε στο πλευρό των Ρομά με οργανωμένο σχέδιο και συγκεκριμένες δράσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, για την κοινωνική ενσωμάτωσή τους και την άρση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε συνεργασία και με την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ υποστηρίζουμε τις κοινότητες των Ρομά, για την εκπαίδευση, αλλά και την υγιή διαβίωσή τους, μια ανάγκη που ανεδείχθη ανάγλυφη κατά την περίοδο της πανδημίας. Με την υποστήριξη και της εντεταλμένης μας Περιφερειακής Σύμβουλου, που είναι αρμόδια για θέματα Ρομά Μ. Ζέρβα, λάβαμε στοχευμένα μέτρα για την Πρόληψη και την Υγειονομική εκπαίδευση στον Covid-19 για πολίτες Ρομά που διαβιούν τόσο σε παραπήγματα, όσο και στον αστικό ιστό της πόλης. Με απολυμάνσεις, αυτοψίες και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης.

Πιστεύω βαθύτατα στην αναγκαιότητα λήψης δράσεων για τη στήριξη της γυναίκας, των σπουδαστών και των μαθητών των Ρομά. Γι’ αυτό θεωρώ τη σημερινή σας πρωτοβουλία βαρύνουσας σημασίας. Αξίζει δε να αναφέρω, ότι μεταξύ των δράσεων χρηματοδοτικής υποστήριξης που υλοποιούμε για τις κοινότητες των Ρομά στις περιοχές της Αττικής όπου διαβιούν, εξετάζουμε, με την συνεργασία και του προέδρου της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, τη δημιουργία παρατηρητηρίου της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συντονίζονται οι δράσεις και οι ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και φυσικά, μεταξύ άλλων και τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα όπως αυτό που σήμερα πραγματοποιείται.

Χαιρετώ λοιπόν την Ημερίδα σας και όλους του εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο σημερινό πρόγραμμα, εύχομαι καλή επιτυχία και δεσμεύομαι να σταθώ αρωγός σε πρωτοβουλίες της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εκπαίδευση των Ρομά, για να χτίσουμε μαζί, όπως έχουμε υποσχεθεί, μια Περιφέρεια Αττικής χωρίς αποκλεισμούς».

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωση στάσης εργασίας για τους Δημόσιους υπαλλήλους

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, από τις 11:00 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου, για όλους...

Ο Ν. Χαρδαλιάς στοχεύει να καταστήσει την Αττική πόλο έλξης για τους κινέζους ταξιδιώτες

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφτηκε τη Σαγκάη για να προωθήσει την Αττική ως τουριστικό προορισμό για τους κινέζους ταξιδιώτες, στο πλαίσιο της διεθνούς...

Νίκος Χαρδαλιάς: Πάνω από 300 έργα μέσω του νέου ΕΣΠΑ

Πάνω από 300 έργα συνολικού προϋπολογισμού 440.582.434 ευρώ χρηματοδοτούνται αυτή τη στιγμή από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2021 – 2027 συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναπτυξιακή...

ΕΣΠΑ: 65 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε στο Επιμελητήριο Ημαθίας την πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την...