Αρχική Δήμοι Πατούλης καλεί Δούρου στον δημόσιο απολογισμό του έργου του στο Μαρούσι

Πατούλης καλεί Δούρου στον δημόσιο απολογισμό του έργου του στο Μαρούσι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απαντώντας στη χθεσινή πρόσκληση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου προς τους ανθυποψήφιους για δημόσιο διάλογο «επί συγκεκριμένων προγραμματικών αρχών», ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης την καλεί να παραστεί τη Δευτέρα , στο δημόσιο απολογισμό του έργου του στο δήμο Αμαρουσίου.

«Σε χθεσινή τηλεοπτική της εμφάνιση, η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε το ερώτημα ποιο έργο έχω να επιδείξω όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης μου με την Αυτοδιοίκηση, ώστε να διεκδικώ το αξίωμα του περιφερειάρχη.

Την ενημερώνω ότι σε αντίθεση με όσους θήτευσαν στη σημαντική θέση του Περιφερειάρχη τα προηγούμενα χρόνια, έχω να επιδείξω σημαντικό έργο, σε όλες τις θέσεις ευθύνης που έχω περάσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου με έχουν εκλέξει επί τρεις συνεχείς θητείες Δήμαρχο και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση», αναφέρει ο κ. Πατούλης.

«Στο Μαρούσι παρέλαβα έναν υπερχρεωμένο Δήμο, στα όρια της κατάρρευσης. Με τη βοήθεια των συνεργατών μου καταφέραμε να τον εξυγιάνουμε οικονομικά. Υλοποιήσαμε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς: Στο πράσινο, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην ενίσχυση των σχολικών υποδομών, στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών. Στη παροχή πρότυπων δημοτικών υπηρεσιών.

Δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές που στηρίζουν στην πράξη τη μέση οικογένεια και φροντίσαμε να μη νιώσει κανείς απροστάτευτος.

Σταθήκαμε δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αναλάβαμε πολλές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δημιουργήσαμε πρότυπες κοινωνικές δομές, όπως το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος. Υλοποιήσαμε προγράμματα προληπτικών εξετάσεων και στηρίξαμε με φάρμακα, ιατρικές υπηρεσίες και είδη πρώτης ανάγκης, χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Αττική και στην ακριτική Ελλάδα.

Ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας έδωσα, μαζί με πολλούς άλλους Δημάρχους, σημαντικές μάχες για να αναβαθμίσουμε το κύρος της αυτοδιοίκησης και να εξασφαλίσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους Έλληνες. «Κοινωφελής εργασία», «Βοήθεια στο Σπίτι», τα «Κέντρα Κοινότητας», τα ΚΕΠ Υγείας, στήριξη των παιδικών σταθμών ήταν μόνο μερικές από τις ενέργειες που στηρίξαμε και σήμερα αποτελούν κατάκτηση για τις τοπικές κοινωνίες.

Ως Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής ΥγείαςΕ.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ ανέλαβα πρωτοβουλίες με στόχο τηνΠρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

Είμαι περήφανος γιατί σε όλη τη θητεία μου ως Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Πεντέλης δεν κάηκε ούτε ένα δέντρο. Όχι επειδή ήμασταν τυχεροί και «δεν έκατσε η στραβή στη βάρδια μας», αλλά επειδή με τους συνεργάτες μου δουλέψαμε σοβαρά και μεθοδικά.

Ας μην αναρωτιέται λοιπόν η κα Δούρου ποιο έργο έχω να επιδείξω, γιατί το δικό μου έργο δεν είναι ούτε αθόρυβο, ούτε αόρατο. Είναι ορατό και μετρήσιμο» αναφέρει οκ. Πατούλης.