Η Nestle France κατηγορείται σε μια υπόθεση σχετικά με μολυσμένες πίτσες που ύποπτα οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα. Κατά της μονάδας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο στη βόρεια Γαλλία που παράγει τις κατεψυγμένες πίτσες Fraîch’Up της Buitoni, καθώς και της Nestle France, ασκήθηκε δίωξη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, χωρίς να παραθέσει λεπτομέρειες.

Γάλλοι εισαγγελείς άρχισαν έρευνα τον Μάιο του 2022 για ακούσια ανθρωποκτονία και ακούσια πρόκληση βλάβης, καθώς πολλοί πελάτες αρρώστησαν αφού κατανάλωσαν μολυσμένες με E.coli παρτίδες της κατεψυγμένης πίτσας Buitoni Fraich’Up.

Μιλώντας σήμερα, εκπρόσωπος της Nestle αναφέρθηκε στις κατηγορίες που απηγγέλθηκαν κατά της Nestle France και της Societe des Produits Alimentaires de Caudry, της θυγατρικής που διαχειρίζεται το εργοστάσιο παραγωγής των μολυσμένων πίτσων. Η Nestle είχε αναστείλει την παραγωγή των εν λόγω προϊόντων τον Μάρτιο του 2022.

Το προκαταρκτικό κατηγορητήριο εναπόκειται σε ενδελεχή έρευνα, με την Nestle France να δηλώνει ότι σκοπεύει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της στην υπόθεση. Η εταιρεία εκφράζει την ελπίδα ότι οι νομικές διαδικασίες θα βοηθήσουν στην αποσαφήνιση των γεγονότων και θα παράσχουν κάποια ανακούφιση στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Το σκάνδαλο πλήττει δεκάδες ανθρώπους από το 2022, με τη Nestle να έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία για αποζημίωση 63 θυμάτων και των οικογενειών τους, έναν χρόνο μετά τα πρώτα περιστατικά.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις