Αρχική Ελλάδα Πάσχα: Drones, ελικόπτερο και επισκέψεις κατ’οίκον απο την αστυνομία

Πάσχα: Drones, ελικόπτερο και επισκέψεις κατ’οίκον απο την αστυνομία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων του κορωνοϊού έχουν διαταθεί το τελευταίο διάστημα 5.000 αστυνομικοί.

Ήδη, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το πώς θα κινηθεί η αστυνομία την ημέρα του Πάσχα, καθώς έχει καταστεί σαφές από όλες τις πλευρές πως δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα συγκέντρωσης σε πυλωτές και ταράτσες για το ψήσιμο του αρνιού.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι οποίος θέλει να ψήσει το αρνί στο σπίτι του δεν μπορεί να το κάνει. Αυτό όμως που δεν μπορεί να κάνει, είναι να συγκεντρωθούν φίλοι και συγγενείς γύρω από τη σούβλα και το κυριακάτικο τραπέζι σαν να μην συμβαίνει τίποτα… Δεν μπορεί να γίνουν μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι και να δούμε πυλωτές που να έχει στρωθεί γλέντι με 10 ή 20 άτομα» είπε στο CNN Greece στέλεχος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η αστυνομία θα περιπολεί σε στενά και όχι μόνο σε κεντρικούς δρόμους όπου θα προσπαθεί να εντοπίσει «αντάρτες» ενώ το ελικόπτερο και το drone της αστυνομίας θα δίνουν εικόνες από ταράτσες.

Πάντως έχει δοθεί εντολή να ελέγχεται κάθε καταγγελία που θα λαμβάνει το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και περιπολικό θα στέλνεται στο σημείο για να γίνεται η διασταύρωση της πληροφορίας.

«Ελπίζουμε πολύ στο φιλότιμο του Έλληνα, ο οποίος δεν θα ανέχεται να γλεντά με φίλους στην αυλή του σπιτιού του και να δείχνει στους υπόλοιπους γείτονές του ότι δεν σέβεται το κόπο και την προσήλωση στα μέτρα, που έχει δείξει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών…» λέει στο CNN Greece το ίδιο στέλεχος.

Πάντως, «πονοκέφαλο» στην αστυνομία προκαλούν περιοχές όπου υπάρχουν εξοχικά στα οποία οι ένοικοί τους κατάφεραν να φτάσουν πριν επιβληθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Έλεγχοι και περιπολίες θα γίνονται συνεχώς από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα όπου ήδη το προηγούμενο διάστημα «χαρτογράφησαν» και γνωρίζουν σε ποια εξοχικά επέστρεψαν οι ένοικοί τους.

Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι σε διόδια και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας θα είναι ενισχυμένοι και οι εντολές που έχουν πάρει τα πληρώματα των περιπολικών είναι να μην αφήνουν κανέναν να περάσει χωρίς να έχει επαρκείς αιτιολογίες για τη βεβαίωση που θα φέρει μαζί του για την μετακίνηση του.