Αρχική Ασφάλιση Παράθυρο για τη διάσωση των συντάξεων αφήνει η Ε.Αχτσιόγλου

Παράθυρο για τη διάσωση των συντάξεων αφήνει η Ε.Αχτσιόγλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αισιόδοξη ότι τελικά δεν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων στις αρχές του 2019, δηλώνει η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός σημείωσε πως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα εξετάσει τα δεδομένα και θα προβεί στις απαραίτητες κινήσεις. Είπε πως η μείωση των συντάξεων μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς ήταν μέτρο αχρείαστο και ψηφίστηκε λόγω επιμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η Αθήνα δεν εξετάζει «μονομερείς ενέργειες» ή αιφνιδιασμούς όσον αφορά την διατήρηση των συντάξεων, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της με το ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που κατάρτισε.

Το πρωί, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είχε αφήσει ανοικτό το θέμα προστασίας των συντάξεων με μονομερή ενέργεια και είχε καλέσει την αντιπολίτευση να πάρει θέση.Αν πράγματι έχουν αλλάξει οι όροι στην Ευρώπη αναφορικά με την περικοπή ή μη των συντάξεων η κυβέρνηση πρέπει να ξε-ψηφίσει το νόμο που έχει περάσει για να μην αγωνιούν οι συνταξιούχοι, δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης, τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας.