Αρχική Επιχειρήσεις Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την παράταση των υφιστάμενων μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, όπως τα προγράμματα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ή της αναστολής της εργασίας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «έχουμε εφεδρείες για να ενισχύσουμε την οικονομία και με τη στάση μας στο υγειονομικό σκέλος της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά μας στη διαχείριση της οικονομίας, έχουμε κερδίσει αξιοπιστία. Και αυτή η αξιοπιστία αποδείχθηκε από το γεγονός ότι βγήκαμε στις αγορές εν μέσω πανδημίας και δανειστήκαμε με πολύ χαμηλά επιτόκια».

«Έτσι έχουμε ενισχύσει το Ταμείο του Κράτους με διαθέσιμα, προκειμένου να στηρίξουμε όχι μόνο τον χώρο του τουρισμού και των εποχικά εργαζόμενων, που δέχθηκαν πολύ βαρύ πλήγμα, αλλά και τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι θα μπουν στο Φθινόπωρο με μια αβεβαιότητα», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε  θα υπάρξει ένα ευρύτερο πλαίσιο μόνιμων μέτρων στην κατεύθυνση μείωσης φόρων και εισφορών «κάτι που υπήρχε και στον προγραμματικό μας λόγο».

«Και αυτή τη στιγμή, με δεδομένο ότι έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο ο Πρωθυπουργός θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, υλοποιώντας μέτρα τα οποία είχε υποσχεθεί στο Κυβερνητικό της Πρόγραμμα η ΝΔ», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.