ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αν και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι λογιστές συνεχίζουν να πιέζουν για να παραταθεί η προθεσμία, η οποία λήγει στις 28 Αυγούστου.

Χθες έστειλαν επιστολή στον υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή οι φοροτεχνικοί της Θεσσαλονίκης ζητώντας παράταση της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων έγκαιρα και έγκυρα.

Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους, ο φετινός Αύγουστος έχει υπερβολικές υποχρεώσεις εκτός των φορολογικών δηλώσεων, συνέχεια αναστολών, δήλωση τετραγωνικών στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, η οποία σχετίζεται και με το Ε9, δηλώσεις Covid ιδιοκτητών, πρόγραμμα Συν-Εργασία, πρόγραμμα Γέφυρα, συν τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας.

«Παρά τις προσπάθειες που κάνουμε το σύνολο των συναδέλφων, ο όγκος είναι μεγάλος και οι δυσκολίες και τα προβλήματα πολλά και άλυτα. Ταυτόχρονα η χώρα μας τον μήνα Αύγουστο περνάει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με την κυβέρνηση να λαμβάνει νέα μέτρα. Περιμένουμε την κατανόησή σας και την άμεση ανταπόκρισή σας, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας για παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30/9/2020» υπογραμμίζουν οι λογιστές, οι οποίοι ζητούν να παραταθεί και η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά.