Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είχε τεθεί σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο μετά την ορκωμοσία του, ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης έθεσε τον Ηλία Κασιδιάρη σε αργία λόγω καταδικαστικής απόφασης για κακούργημα σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, εκπίπτει της θέσης που κατείχε ως δημοτικός σύμβουλος και δεν θα μπορούσε  να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από αυτό ο Ηλίας Κασιδιάρης αναγκάστηκε να παραιτηθεί, προκειμένου να αναπληρωθεί η θέση του από τον επιλαχόντα της δικής του παράταξης, η οποία σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έπαιρνε την έδρα.

Θυμίζουμε ότι δεν είχε ορκιστεί μαζί με το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο μήνα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, λόγω της αντιφασιστικής διαμαρτυρίας εναντίον του, αλλά σε επόμενο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, έλαβε ποσοστό 8,33% και εξελέγη ως επικεφαλής της παράταξής του, μαζί με άλλον έναν δημοτικό σύμβουλο.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις