Παραδόθηκε ο αντιδήμαρχος Λαυρίου  Μιχάλης Συρίγος , για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε υπαίθριο χώρο του Δήμου, στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής, το οποίο έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση

Χθες η Πυροσβεστική γνωστοποίησε ότι κατόπιν επισταμένης έρευνας υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες), Τρίτη, 12 Μαρτίου και ώρα 13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής διέψευσε, πάντως, σήμερα τις πληροφορίες περί «εμπρηστή αντιδημάρχου», τονίζοντας ότι δεν σημειώθηκε κανένας εμπρησμός.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Λουκάς αναφέρθηκε στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (12/03). Ο δήμαρχος είπε ότι δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός και απόρησε με τη διακίνηση σχετικών πληροφοριών, εξηγώντας ότι γινόταν ελεγχόμενη καύση κλαδιών, με την άδεια της Πυροσβεστικής, σε χώρο του Δήμου.

Όπως σημείωσε: «Συγκεντρώνουμε τα κλαδιά σε έναν χώρο και προχωρούμε σε ελεγχόμενη καύση. Τα καίμε λίγα λίγα, πάντοτε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και έχοντας εκεί το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου, για να αποτραπεί επέκταση της φωτιάς. Κατά την καύση της Τρίτης, πήρε φωτιά ο μεγάλος όγκος των κλαδεμάτων» και έτσι χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις