Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης πραγματοποίησαν νωρίτερα το μεσημέρι αυτοψία στον χώρο της Πλατείας Ελευθερίας προκειμένου να επιθεωρήσουν το δυτικό της τμήμα, λίγο πριν παραδοθεί στο κοινό, κάτι που ήταν να γίνει εχθές όμως αποφασίστηκε να παραδοθεί τελικά σήμερα Πέμπτη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τελευταίες εργασίες και πιο συγκεκριμένα οι φυτεύσεις.

Όπως είναι γνωστό, ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι να απομακρυνθεί η περίφραξη σε όλο το τμήμα του εργοταξίου που αναπτύσσεται μπροστά από τις καφετέριες, καθώς έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που προέβλεπε η μελέτη του έργου.

καλοκαιρινος - πλατεια ελευθεριας

Αρχικά είχε σχεδιαστεί να απελευθερωθεί νωρίτερα από την περίφραξη το τμήμα του έργου που έχει κατασκευαστεί, ωστόσο στη συνέχεια αποφασίστηκε να μεσολαβήσει μια ολιγοήμερη καθυστέρηση, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες φυτεύσεις και η ξύλινη επίστρωση στα παρτέρια. 

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του εργοταξίου, υπάρχει συμφωνία να μην ξηλωθεί η πλατεία από την πλευρά των καταστημάτων μπροστά από το Μέγαρο Ντορέ, στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να μην υποστεί ζημιά η επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής.

Η λύση αυτή επιλέχθηκε σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι ζήτησαν να μη στερηθούν ζωτικό χρόνο λειτουργίας μέχρι τις 20 του Σεπτέμβρη, που τότε έχει συμφωνηθεί να ξεκινήσει το ξήλωμα της πλατείας από την πλευρά των καταστημάτων, με την προοπτική σε ένα δίμηνο να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης.

πλατεία ελευθερίας έργα

Σε σχέση με την τύχη των πυλώνων φωτισμού από την τεχνική έκθεση προκύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα με την ευστάθεια τους, γεγονός που ανοίγει διάπλατα το ζήτημα της απομάκρυνσής τους το οποίο καλείται να διαχειριστεί η δημοτική Αρχή.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε: «Οι πυλώνες όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε ακόμα και αν δεν είμαστε ειδικοί, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η γνώμη των ειδικών και την έχουμε, πρέπει να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Οι πυλώνες θα απομακρυνθούν διότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας το οποίο δεν μπορεί κανείς να το παραβλέψει.»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις