Αρχική Υπουργεία Παππάς: Στη σχετικοποίηση των δικτατοριών στοχεύει η ΝΔ

Παππάς: Στη σχετικοποίηση των δικτατοριών στοχεύει η ΝΔ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Διόλου τυχαία δεν θεωρεί ο Νίκος Παππάς την αναφορά που προκάλεσε σάλο από τον Κ. Καραγκούνη περί ασφαλιστικού προγράμματος α λα Πινοσέτ. Παράλληλα, προέβη σε ένα ακόμα κάλεσμα διαλόγου προς την κεντροαριστερά και «φωτογράφισε» για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων με πολιτικό πρόσημο τον Γ. Λοβέρδο.

«Θα περίμενα να ακούσω αν συμφωνείτε με τα μέτρα» είπε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΝΔ ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. «Βρίστε μας όσο θέλετε, αλλά πείτε μας για τα μέτρα. Να μειωθεί ή όχι ο ΕΝΦΙΑ; Να μειωθούν ή όχι οι εισφορές; Καταραστείτε τον Κατρούγκαλο 100 φορές. Θα μας πείτε όμως τι θα κάνετε και τι θα ψηφίσετε;» ρώτησε αρχικά και πρόσθεσε: «Θα διεκδικήσετε ψήφο για να ακυρώσετε την συμφωνία με τα Σκόπια; Θα διεκδικήσετε ψήφο για να ακυρώσετε την αδειοδότηση των καναλιών; Θα διεκδικήσετε ψήφο για νέα πιστοληπτική γραμμή; Καλά αυτό το τελευταίο το θεωρώ βέβαιο».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα που επέβαλλε ο δικτάτορας της Χιλής, Πινοσέτ, και το οποίο θεωρείται πρότυπο για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Παππάς τόνισε πως «έρχεστε να εξαγγείλετε ένα πρόγραμμα για το ασφαλιστικό που απέτυχε παταγωδώς. Το 50% των συνταξιούχων στην Χιλή πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει». Μάλιστα, κατηγόρησε τη ΝΔ για σκόπιμο συσχετισμό με τον Αουγκούστο Πινοσέτ που αποσκοπεί στην σχετικοποίηση των δικτατοριών. «Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό. Σκόπιμα κάνετε χρήση του Πινοσέτ. Στοχεύετε στη σχετικοποίηση των δικτατοριών» επισήμανε.

Στρεφόμενος στο ΚΙΝΑΛ, έκρινε αναγκαία την ύπαρξη μίας διαδικασίας ανταλλαγής απόψεων στο ζήτημα των προγραμμάτων. «Με τη Νέα Δημοκρατία υπάρχει προγραμματικό χάος» σημείωσε, καλώντας τον κεντροαριστερό φορέα να πάρει θέση.

«Καρφί» για Γ. Λοβέρδο

Από το στόχαστρο του Νίκου Παππά δεν ξέφυγε ούτε ο δημοσιογράφος και εκκολαπτόμενος πολιτευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, τον οποίο ο υπουργός περιέγραψε -χωρίς να κατονομάζει- ως πομπό fake news.

«Η αντιπαράθεση γίνεται με fake news και γίνεται από ανθρώπους που θα εμπλουτίσουν και θα κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ Παππάς, έχοντας παραθέσει προηγουμένως την ψευδή είδηση ότι ο ίδιος μετέβη με το κυβερνητικό αεροσκάφος και όχι με «ναυλωμένο τρένο» στη Θεσσαλονίκη, «τον καημένο τον παππού που είναι από την διαδήλωση του 2011 και βρίσκεται σε σημερινές αναρτήσεις» αλλά και την εξίσου ψευδή είδηση σύμφωνα με την οποία ο Αλ. Φλαμπουράρης οδηγούσε το ταχύπλοο που προκάλεσε το γνωστό δυστύχημα στην Αίγινα.