Αρχική Υπουργεία Παππάς: Η απλή αναλογική θα ενισχύσει τη διαφάνεια

Παππάς: Η απλή αναλογική θα ενισχύσει τη διαφάνεια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπέρ της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές τάχθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Thessnews, λέγοντας ότι η καθιέρωσή της «θα ενδυναμώσει τη διαφάνεια και τις συνθέσεις σε μια πραγματική προγραμματική βάση». 

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2019, ενώ προσθέτει ότι «τα επιχειρήματα της ΝΔ για την ανάγκη εκλογών έχουν εξαντληθεί και η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εγκλωβισμένη σε ένα δραματικό υπαρξιακό πολιτικό αδιέξοδο».

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει ότι η σχετική διαδικασία μέσω του ΕΣΡ για τη χορήγηση 5 ή 6 αδειών και η καταβολή σημαντικού συνολικού τιμήματος «κατέρριψαν τις θέσεις όσων μιλούσαν για δυνατότητα δημοπράτησης απεριόριστου αριθμού αδειών και μη ανάγκης καταβολής τιμήματος εκ μέρους των σταθμών. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί ζητούσαν απεριόριστες και «τζάμπα» άδειες».

Τέλος, για το πρόγραμμα κατασκευής των 11 μικροδορυφόρων, ο κ. Παππάς τονίζει πως «θα έχει τεκμαρτά οφέλη και για την επιστήμη αλλά και για την καθημερινότητα των πολιτών σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι η ευφυής γεωργία και η ασφάλεια».