Αρχική Ελλάδα Παπαευαγγέλου: Αναμένουμε τοπικές επιδημικές εξάρσεις

Παπαευαγγέλου: Αναμένουμε τοπικές επιδημικές εξάρσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα με το παράλληλο άνοιγμα δραστηριοτήτων αναφέρθηκε η καθηγήτρια παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αντιπροσωπεύει τον πραγματικό αριθμό των νέων μολύνσεων τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου σημειώνοντας ότι τις μέρες του Πάσχα έγιναν λιγότερα τεστ. Σημαντικό είναι ότι το ποσοστό θετικότητας παρέμεινε σταθερό στο 4,3%. Κάτω από 20.000 τα γνωστά ενεργά κρούσματα, για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε τα στοιχεία για το Πάσχα, αλλά έχουμε κάποιες ενδείξεις για αυξήσεις σε τοπικό επίπεδο, ανέφερε και σημείωσε ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν τους ανθρώπους 20-60 ετών.

Τόνισε ότι ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία παρουσιάζει πτώση και παρατηρείται και θετικό ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών. Οι ΜΕΘ παρουσιάζουν αυξημένο ποσοστό κάλυψης 82% ανά την επικράτεια.

Στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είμαστε ανήσυχοι. Δεν μπορούμε να δώσουμε ένα μήνυμα χαλάρωσης, τόνισε. Αν και ήρθε η ώρα να βγούμε έξω, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να φοράμε τις μάσκες μας και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου και κάλεσε όσους ανήκουν σε ηλικιακές ομάδες που έχουν κληθεί να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Στόχος είναι να προστατευθούμε και να περιορίσουμε τη διασπορά στη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να φοράμε σωστά τις μάσκες μας, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να πάμε να εμβολιαστούμε. Ο εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα το πιο σημαντικό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται, θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τους εαυτούς τους και τους οικείους τους. Όσο κυκλοφορεί ο ιός, θα υπάρχουν μεταλλάξεις. Έκανε γνωστό ότι στην επιτροπή συζητήθηκε η συμμετοχή όσων έχουν εμβολιαστεί σε περισσότερες δραστηριότητες.

Έκανε λόγο για αγώνα δρόμου για τον εμβολιασμό πριν την ανάπτυξη νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.