Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, το κυνικό σχέδιο της ΝΔ με εντολή Μητσοτάκη για την ηθική και πολιτική μου εξόντωση είναι τμήμα ευρύτερης και καλοπληρωμένης εκστρατείας για την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών τους, οι υποκριτικές κραυγές τους θυμίζουν το «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Αντιμετωπίζουμε ένα κυνικό σχέδιο της ΝΔ με εντολή Μητσοτάκη, για την ηθική και πολιτική μου εξόντωση, είπε ο κ. Παπαδημούλης, τμήμα ευρύτερης και καλοπληρωμένης εκστρατείας για την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών τους. Στο θέμα των «πόθεν έσχες», οι υποκριτικές κραυγές της ΝΔ θυμίζουν το «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης», χρησιμοποιούν μία ενορχηστρωμένη, ακριβά πληρωμένη προπαγάνδα για τα οκτώ ακίνητα του Παπαδημούλη, για να κρύψουν τις πομπές τους, αυτά που κρύβουν πίσω από διάτρητα, ανέλεγκτα «πόθεν έσχες». Εγώ δεν κρύβω τίποτα, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Και όλοι κρινόμαστε…

Μάλιστα, «ομολόγησε μία ακόμη μεγάλη αμαρτία», όπως είπε χαρακτηριστικά: τρία από αυτά τα διαμερίσματα φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Αυτές οι μισθώσεις συνεχίζονται και με την κυβέρνηση της ΝΔ. Μαθαίνω ότι θα προσπαθήσουν να το εμφανίσουν κι αυτό ως «μέγα σκάνδαλο». Τα διαμερίσματα αυτά ανήκουν πλέον στα δύο μου παιδιά, είναι τριών δωματίων, στην περιοχή των Λιοσίων και των Αχαρνών. Είναι νοικιασμένα προς 5,5 ευρώ το τετραγωνικό. Και φιλοξενούν πρόσφυγες. Αυτοί δεν μας έλεγαν «αν θέλετε πρόσφυγες, να τους πάρετε στα σπίτια σας»;

Ας λυσσομανούν λοιπόν όσο θέλουν ΝΔ και «παπαγαλάκια», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης. Ανήκω στην Αριστερά από τα 18 μου χρόνια, έτσι σκοπεύω να συνεχίσω και σήμερα από την πρώτη γραμμή και αργότερα από τα μετόπισθεν, όσο ζω να μάχομαι την Δεξιά, την αδικία και τη διαφθορά. Αυτό είναι που ενοχλεί αφόρητα την ΝΔ και την ηγεσία της.

Ο κ. Παπαδημούλης εξάλλου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας τραγικά ανεπαρκή την μέχρι τώρα αντίδραση της ευρωπαϊκής ηγεσίας, με ελλιπή μέτρα που δεν έχουν καν αρχίσει να εφαρμόζονται. Οι κυβερνήσεις έχουν «πετάξει το μπαλάκι» στην Κομισιόν και η Κομισιόν καθυστερεί να παρουσιάσει την πρότασή της, από τις 6 Μαΐου τώρα πάει στο τέλος Μαΐου.

Χρειάζεται ισχυρό Ταμείο Ανασυγκρότησης και αυτό διεκδικούμε ως ευρωομάδα της Αριστεράς, ύψους τουλάχιστον 1,5 τρισ. ευρώ επιχορηγήσεων και όχι δανείων, που θα φέρουν κρίση χρέους, κατάρρευση των χωρών του Νότου και νέα μνημόνια σε χώρες όπως η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης. Διεκδικούμε επίσης έναν ισχυρό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό με δραστική αύξηση πόρων κυρίως μέσω ενίσχυσης των ίδιων πόρων. Μόνο έτσι μπορούμε να περιορίσουμε την ύφεση.

Παρά την πίεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκτιμώ ότι στο τέλος η σφραγίδα του συμβιβασμού θα μπει από την κυβέρνηση Μέρκελ και τους συμμάχους της. Γερμανικές και γαλλικές τράπεζες κατέχουν σημαντικό ποσοστό του ιταλικού και ισπανικού χρέους. Αλλά θα είναι too litle, too late. Γι` αυτό είναι τραγικό λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη η συνειδητή επιλογή να μην πάρει γενναία, εμπροσθοβαρή μέτρα περιορισμού της ύφεσης και στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων. Η Ελλάδα δυστυχώς θα βιώσει την μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ, όχι μόνο επειδή έχουμε μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, μεγάλο δημόσιο χρέος και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά επειδή συνειδητά η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε την λογική της αγέλης στην οικονομία.