ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για ιστορικό ρεκόρ διαφοράς σε ευρωεκλογές κάνουν λόγο οι ειδικοί, με τα μέχρι τώρα επίσημα αποτελέσματα να δείχνουν ότι το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 9,5%. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα με 9,5 μονάδες,  με την ενσωμάτωση να φτάνει το 75,83%, ξεπερνώντας την εκτίμηση της SingularLogic η οποία έδινε σημαντική νίκη στη Νέα Δημοκρατία με προβάδισμα 9 μονάδων, αλλά και τις προβλέψεις των exit polls.

Εν τω μεταξύ οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό είναι καταιγιστικές  μετά τη νίκη θρίαμβο των 9,5 μονάδων που κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές.

Με δήλωση του στη Κουμουνδούρου ο  Αλέξης Τσίπρας, παρουσία των πιο στενών συνεργατών του, γνωστοποίησε την πρόθεση του να επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο μετά το τέλος του δεύτερου γύρου και να ζητήσει την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ζητούσε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα, τόσο των Ευρωεκλογών, όσο και των εκλογών στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, σηματοδοτεί μία ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Νίκη θρίαμβος της ΝΔ με 9,5 μονάδες διαφορά - Πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μέτωπα - Ανακοίνωσε εκλογές ο Τσίπρας

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα:

Η ΝΔ συγκεντρώνει 33,26% (7 έδρες)

Ο ΣΥΡΙΖΑ  συγκεντρώνει 23,74% (6 έδρες)

Το ΚΙΝΑΛ 7,52% (2 έδρες)

Το ΚΚΕ 5,53% (2 έδρες)

Η Χρυσή Αυγή 4,87% (2 έδρες)

Η Ελληνική Λύση 4,12% (1 έδρα)

Η ΜΕΡΑ25 3,05% (1 έδρα)

Λοιπά 17,90%.

Μεγάλη ήττα υπέστη το Ποτάμι το οποίο συγκεντρώνει 1,59%,  σημαντική είναι η υποχώρηση της Ενωσης Κεντρώων η οποία καταγράφει 1,46%, ενώ συντριβή υπέστησαν οι ΑΝΕΛ με το ποσοστό τους να διαμορφώνεται στο 0,80%.