Αρχική Παιδεία Πανεπιστήμια: Δείτε πότε είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των φοιτητών

Πανεπιστήμια: Δείτε πότε είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των φοιτητών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή η τροπολογία που είχε προαναγγείλει ο Υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης και αφορά την άρση της αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων εργαζόμενων του ΕΣΥ με το που θα πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση εμβολίου -αντί της συμπλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου + 14 ημερών.

Αυστηρά πρόστιμα θα περιμένουν όσους δημόσιους υπαλλήλους επιχειρήσουν την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Μάλιστα πέραν από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε παράνομο ψηφιακό πιστοποιητικό.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων η τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ προβλέπει επίσης για τους φοιτητές τα εξής:

Επιβάλλεται υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού COVID-19, με την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως την 30’1.9.2021, στους φοιτητές προγραμμάτων σπουδών των Σχολών Επιστημών Υγείας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (AEI), στους σπουδαστές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και των Κολλεγίων, οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διεξάγεται σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές δομές υγείας.