Αρχική Υπουργεία Παν. Κουρουμπλής: Περιμένουμε περισσότερη ρωσική παρουσία από πλευράς επενδύσεων στην Ελλάδα

Παν. Κουρουμπλής: Περιμένουμε περισσότερη ρωσική παρουσία από πλευράς επενδύσεων στην Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περιμένουμε περισσότερη ρωσική παρουσία από πλευράς επενδύσεων στην Ελλάδα, όπως είναι τα λιμάνια, καθώς και άλλες δραστηριότητες, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά από συνάντηση που είχε στο Λονδίνο, με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Μαξίμ Σοκολόφ, με τον οποίο υπέγραψε διμερή συμφωνία σχετικά με την αμοιβαία αναγνώριση των Πιστοποιητικών Ναυτικής Ικανότητας στην ποντοπόρα ναυτιλία.

Απευθυνόμενος προς τον Ρώσο αξιωματούχο, ο υπουργός τόνισε ότι το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες είναι ελλειμματικό σε πολύ μεγάλο βαθμό εις βάρος της Ελλάδας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι υπάρχουν περιθώρια για σημαντικές βελτιώσεις.

Ένας τομέας που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου είναι η αξιοποίηση ελληνικών πλοίων στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και της κρουαζιέρας, σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής προσθέτοντας ότι «η συνεργασία των δύο χωρών εμπεδώνει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή».

«Το επίπεδο των σχέσεών μας στον τομέα των μεταφορών και ειδικά στη ναυτιλία έχει πράγματι περιθώρια ανάπτυξης. Η συνεργασία μας στο πλαίσιο του ΙΜΟ είναι πολύ καλή και η Ρωσία τής αποδίδει μεγάλη σημασία» υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών.

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την άποψη ότι οι συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων, όπως πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, μπορούν να συνεχιστούν στη Ρωσία, και ότι με επιμονή, με υπομονή και με τη θέληση που διαθέτουν οι δύο υπουργοί μπορούν να χτίσουν μία μεγαλύτερη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες.