Πέμπτη, Ιανουάριος 20, 2022
Αρχική Υγεία Παιδίατρος του Κέντρου Υγείας: Σε εμάς το παιδί ήρθε χωρίς σημεία ζωής

Παιδίατρος του Κέντρου Υγείας: Σε εμάς το παιδί ήρθε χωρίς σημεία ζωής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη δύσκολη περίπτωση που είχαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί του Κέντρου Υγειάς Χάρακα με το αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από βαρέλι με νερό περιέγραψαν στο cretapost.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο παιδίατρος, Κωνσταντίνος Πετούσης, που ανέλαβε το μικρό αγόρι το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας χωρίς τις αισθήσεις του.

«Σε μας το παιδί ήρθε χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή και τη δύναμη. Τώρα οι ευχές και οι προσευχές μας είναι μαζί με αυτό το παιδί στη ΜΕΘ», επεσήμανε μιλώντας σχετικά στο cretapost ενώ τόνισε πως για αρκετή ώρα έκαναν αναζωογόνηση.

«Προσπαθήσαμε πολύ ώρα να κάνουμε την αναζωογόνηση. Ενώ θεωρήσαμε ότι είχαν τελειώσει όλα και πήγαμε να κάνουμε τα διαδικαστικά είδαμε πως ξεκίνησε μιά δραστηριότητα και συνεχίσαμε κι εμείς την προσπάθειά μας μέσα στο ασθενοφόρο. Διασωληνώθηκε στο δρόμο και φτάσαμε στη ΜΕΘ. Ουσιαστικά είχαμε σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια και ξαφνικά παρουσίασε αυτή τη δραστηριότητα. Δεν υπήρχε σημείο ζωής», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πετούσης.

Παράλληλα, από την πλευρά του ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα, Νίκος Δρακωνάκης τόνισε πως δόθηκε μία πραγματική μάχη.

«Πραγματικά δώσαμε μία μάχη, το επαναφέραμε μέχρι ένα βαθμό από εδώ και πέρα είναι στη Μονάδα στο ΠΑΓΝΗ κι ελπίζουμε για το καλύτερο. Έγινε μιά τεράστια προσπάθεια ακολουθώντας τα πρωτόκολλα και κάναμε όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν», ανέφερε ο κ. Δρακωνάκης.