Αρχική Υγεία Παγώνη για AstraZeneca: Έχουν δίκιο οι πολίτες που έχουν μπερδευτεί

Παγώνη για AstraZeneca: Έχουν δίκιο οι πολίτες που έχουν μπερδευτεί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λάθος ο επικοινωνιακός χειρισμός από την Επιτροπή Εμβολιασμών τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Open tv για το εμβόλιο της AstraZeneca. «Οι πολίτες έχουν δίκιο που έχουν μπερδευτεί», προσθέτοντας ότι «για την ομάδα των 470.000 που πρέπει να κάνει τη δεύτερη δόση να εμβολιαστεί  από την στιγμή που δεν υπήρχε στην πρώτη δόση εμβόλιο θρόμβωση και θρομβοπενία»

Όπως σημείωσε η κ. Παγώνη έχουν παρατηρηθεί 1,3 περιστατικά στη δεύτερη δόση σε ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς  με AstraZeneca. Είναι ασήμαντη η επιπλοκή». Και συμπλήρωσε: «Ήδη είπαμε υπάρχει αλλαγή στα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά η ενημέρωση θα έπρεπε να είχε γίνει με διαφορετικό τρόπο από την Επιτροπή γιατί απευθύνεται σε απλούς πολίτες και όχι σε γιατρούς. Εκεί ήταν το πρόβλημα».

Σχολιάζοντας τη στάση Πολάκη τόνισε ότι οφείλει ως γιατρός να πάει να εμβολιαστεί μέχρι τέλος Ιουνίου τόσο απέναντι στους ασθενείς του όσο και απέναντι στην οικογένειά του.  Η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε, τέλος, ότι δεν  υπάρχει κανένα ξεστοκάρισμα εμβολίων. Πρόκειται για εγκεκριμένα εμβόλια που έχουν πάρει πέντε υπογραφές το καθένα, τα οποία έγιναν και σώθηκε κόσμος.